perjantai 10. tammikuuta 2014

COCOA BEACH



Matkamme ensimmäinen kohdemaa on siis USA ja tarkemmin sanottuna Florida. Aivan aluksi siis maksoimme itsemme kipeiksi vuokra-autosta ja tuosta järkytyksestä olemme jo hyvää vauhtia selviämässä. Toki kyseessä oli Full Size-luokan Chevrolet Impala, väriltään kirkkaan punainen, mutta ei tuo aatteen värikään siitä tehnyt hintansa arvoista. Kosla ei myöskään kulkenut metriäkään suoraan. Jopa oma vm. -97 Rönöö Laguna pieksee sen 100-0 ajo-ominaisuuksissa.

Matka kentältä kohti Cocoa Beachiä alkoi varsin mukavasti. Saimme kylkiäisenä navigaattorin, jonkun Samsungin TravelTabin, joka oli varsin toimiva kapistus. Se toimi tukiasemana jopa viidelle wi-fi laitteelle, sillä sai soittaa 50 minuuttia paikallispuheluita veloituksetta päivittäin ja kyllä sillä navigoimaankin pystyi. Joten kuten. Väsymys oli seurueessa melkoinen ja päätimmekin jäädä yöksi Lauderdale by the Sea nimiseen pikkukylään. Perille löysimmekin kohtalaisen vaivattomasti, alle kymmenen missatun liittymän jälkeen, ja otimme ensimmäisen vapaan motellin jonka löysimme.

Aamulla matka jatkui ja päätimme ajella "pikkutietä" A1A aina perille asti. Matka taittui kohtuullisen mukavasti ja takapenkkikin oli kiitettävän rauhallinen. Jälleen kerran kiitos nykyteknologialle ja Roviolle. Itse tie A1A oli mukava körötellä. Komeita pers'aukisten linnoja vieri vieressä ja joka pihassa vähintään yksi Porche. Olisi varmaan melkoisen hanurista asua täällä ja omistaa possu kun kaikilla muillakin on jo sellainen.

Motel 6, jonka varasimme edellisenä iltana, löytyi hyvinkin helposti ja respassa ei ollut hajuakaan varauksestamme. Ilmeisesti booking.com ei ole kovin ahkerassa käytössä. Saimme kuitenkin huoneen ja pääsimme purkamaan rinkkamme ihanan tunkkaiseen huoneeseemme.

Cocoa Beach ei tunnu varsinaisesti olevan mikään turistikohde. Rantaviivaa löytyy kilometrikaupalla ja komeata aallokkoa siinä sivussa. Ja tottakai aallokko houkuttelee paikalle surffareita. Kaipa tätä voisi luonnehtia jonkinlaiseksi surffareiden mekaksi, kun täältä on kotoisin maailman kaikkien aikojen parhaaksi surffaajaksi tituleerattu Kelly Slater.

Mitä me sitten teimme? Aamuisin äiti ja iskä saivat laatuaikaa tunnin lenkin verran. Pojat suostuivat jäämään huoneeseen kahdestaan katsomaan lastenohjelmia. Päivisin elimme maassa maan tavalla ja kävimme mäkkärissä kerran. Iltaisin poikkesimme maan tavoista ja imimme purkkinuudeleita motellihuoneessa, jotta saisimme hieman tasattua autovuokran aiheuttamaa monttua budjetissamme. Öisin kuuntelimme naapurihuoneen rock-tähden lauluharjoituksia jotka kestivät reilusti yli puolen yön. Ei siinä mitään jos laulattaa ja vielä osaakin laulaa, mutta miksi ihmeessä se pitää tehdä keskellä yötä motellissa jossa seinät ovat paperia? Ellen olisi nähnyt naapurihuoneen asukkia, reilun 2 metrin mittaista Afrikkalaista syntyperää olevaa rastapäätä saapumispäivänämme, olisin takuulla ilmoittanut epäsoveliaasta treeniajankohdasta ei-niin-ystävälliseen sävyyn. Nyt en uskaltanut tehdä mitään...

Lämpötila heitteli melkoisesti eri päivinä 8 ja 28 asteen välillä. Oikeastaan vain yhtenä päivänä neljästä oli rantakelit jolloin pojat pääsivät toteuttamaan itseään hiekkalapioiden kanssa. Kun kelit eivät suosineet, kävimme myös läheisessä Valiant Air Command lentokonemuseossa. Hieno paikka. Kolme hangaaria lentokoneita ja kaksi näyttelytilaa jossa oli muuta ilmailuaiheista sälää. Pääsylipuista saa alennusta jos on sotilas. Kysyin kassan tätiltä saako myös Suomalainen sotilas alennuksen, vai koskeeko se vain paikallisia. Vastaus kuului: Anything goes. As long as it's not the Taleban! Sain siis alennuksen. :)



Loppuun vielä muutama vinkki Ameriikan maalle jotka olemme tähän mennessä oivaltaneet:
  1. Vuokraa auto etukäteen.
  2. Käytä motels.com sivustoa booking.com:n sijaan jos haluat varata motellin.
  3. Paikallisissa ruokakaupoissa, esim. Winn Dixie's, saa mahdottomia alennuksia kanta-asiakaskortilla. Esim. kaksi yhden hinnalla tarjouksia on todella paljon. Näihin pääset käsiksi ilman omaa korttia kun pyydät kassaa käyttämään "Store cardia"
  4. Selvitä onko vuokra-ajoneuvossasi etukäteen maksettu tietulliautomaatti vai pitääkö sinun kurvata käteiskassalle jokaisen tullin kohdalla. Me emme tiedä vieläkään, mutta päätimme että esitämme tyhmää jos joku alkaa karhuamaan poskettomia sakkoja jokaisesta tullirikkeestä.
  5. Bensa-asemilla debit kortin käyttö ei tuntunut toimivan, credit osasto toimi moitteetta. Credit puolella automaatti kysyy postinumeroa ja siihen kelpaa vaikka Beverly Hills, 90210.
  6. Motel 6:ssa EI ole tulostinta jos vaikka joutuisit tulostamaan setsail passit seuraavan viikon karibian risteilylle, vaan sinun täytyy etsiä tulostuspalveluita tarjoava yritys. Jet Printers toimi ja oli edullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti