sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pullerot laineilla @ Royal Caribbean Liberty of The Seas

Heti kun reissun aloituspaikaksi oli päätetty Florida, aloimme suunnitella mahdollista Karibian risteilyä. Erityisesti pojat olivat asiasta innoissaan, tajuttuaan laivan olevan yhtä suuri, kuin on matka meiltä ABC:lle;-). Risteilyn hinnat olivat vielä alkusyksystä melko suolaiset, mutta Joulun lähestyessä oli meitä kiinnostavan risteilyn hinta lähes puolittunut. Me varasimme risteilyn suoraan Royal Caribbeanilta, mutta hyviä diilejä löytyy myös lastminutecruisedeals.comista. Meidän risteilymme oli 5 yötä läntisellä Karibialla, pysähtyen Belizessä ja Meksikon Cozumelilla. Risteilyn hinta oli 300€/henkilö, mutta tippeineen ja veroineen maksoimme yhteensä 1600€. Tuo hinta sisälsi sisähytin ilman ikkunaa, määrittelemättömällä sijainnilla, ruoat, ei retkiä. Kannattaa varata sopivan viime tingassa, ihan viimeisinä päivinä ei enää näyttänyt olevan halvimpia hyttiluokkia tarjolla ollenkaan.


Ruoka, muutamaa erityisravintolaa lukuunottamatta, sisältyy jo maksettuun risteilyhintaan. Elämä pyörii siis pitkälti "ilmaisen" ruoan ympärillä. Risteilyä voikin suositella lapsiperheiden ohella myös ruokaa rakastaville -risteily vahvisti, että me kuulumme molempiin kategorioihin. Tarjoilua ei pelkästään ollut runsaasti, vaan se oli todella hyvää. Me valitsimme varausvaiheessa ruokailutavaksemme My Time Diningin, joka tarkoitti vapaavalintaiseen illallisaikaan kolmen omavalintaisen ruokalajin ruokailua. Meillä ei rinkoissa löytynyt erityisen hienoa päällepantavaa, mutta tuossa ruokailumuodossa sulauduimme hyvin joukkoon. Vaihtoehtoina on myös hienommat ruokailut yhdessä kapteenin kanssa, mutta näissä edellytetään vähintään smart casual pukeutumista. My Time Dining oli poikien suosikki, kun siellä kaikki oli niin kilttejä ja siellä palveltiin niin paljon (suora lainaus). 




Me aikuiset viihdyimme Buffet-ruokailussa, erityisesti sushin takia. Niin hyvää wasabia en ole saanut missään. Aaronin tuntevat voivat vaan kuvitella, mitä tapahtui jälkiruokapöytien ääressä…. Yhtään väheksymättä meidän muiden ruokailuotteita. Itseäni ei yleensä keittiöt tai ruoanlaitto kiinnosta, mutta kokin kertoessa, että yhtenä aamuna oli keitetty 10000 kananmunaa, alkoi saitsari keittiössä todella houkutella. Miten maailmassa ne onnistuu rahtaamaan sen määrän ruokaa sinne laivaan ja miten, siis miten ne laittaa illaksi vähintään sataa eri ruokalaatua ja kymmenta eri kerroskakkua, ym. ym. Miten se homma pysyy hanskassa niin, että kaikki vielä maistuu taivaallisen hyvälle??




Kelit laivalla vaihteli viidessä yössä aurinkoisesta niin tuuliseen, että ulosmeno oli kielletty. Päästiin kuitenkin useimpina päivinä aamuisin juoksemaan (yläkannella oli juoksurata), pelaamaan minigolfia ja lutraamaan erilaisissa altaissa. Aika kului nopeasti poikien kanssa touhutessa, mutta en tiedä jaksaisinko lähteä aikuisten kesken risteilemään -ainakaan noin pitkäksi ajaksi. Laiva oli toki tavallista ruotsinlaivaa hurjasti hienompi ja hyttikokokin vähintään puolet isompi. Kokemuksena mukava, vähintään kerran elämässä.



Kokemuksesta puheenollen, se oli jotain mikä itsellä eniten reissussa kolahti. Ei riittänyt, että kaikki henkilökuntaan kuuluvat tervehtivät AINA vastaantullessaan, vaihtoivat muutaman kohteliaan fraasin, esittelivät itsensä, mikäli tulivat jotenkin asioimaan kanssamme enemmän, olivat loputtoman ystävällisiä ja palveluattiita, vaan joka päivä saimme myös kokea jotain erityistä. Jotain erityistä ja meille odottamatonta, vaikkakin laivayhtiön puolelta hyvin suunniteltua ja mietittyä. Hytissämme odotti milloin pyyhkeestä tehty jänis, keskellä huonetta henkarissa roikkuva apina, aamupalalla pojille tehtiin ilmapallohatut jne, jne. Pieniä asioita, mutta meidän kokemuksemme kannalta valtavia. 



Pikantin lisän lasten risteilyyn toivat Dreamworksin hahmot ja paraati. Oli kiva päästä halailemaan Po:ta. Kuvassa poikien kanssa on siis panda-Po, ei äiti -vaikkakin molempien tämänhetkinen painoindeksi on yhtäläinen:-D.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti